Om oss

Om OssVerksamheten bedrivs ibland hos våra kunder men oftast på vår kursgård i utkanten av Halmstad nära havet där solen går ner. Våra elever kommer från hela Sverige men också från de övriga nordiska länderna och andra delar av Europa.


Hos oss träffar du först Marie, ansvarig för verksamheten, som tillsammans med sina kollegor tar hand om dig. Våra instruktörer är välutbildade och har mångårig erfarenhet inom specialsök men också inom olika specialområden. Vi har också instruktörer, forskare och föreläsare från andra verksamheter runt om i Europa för att vi helt enkelt vill ge dig det bästa som finns på området.


Vår verksamhet är en av få enheter i Europa som är certifierade av Bed Bug Foundation som utbildningsenhet. Många av våra instruktörer är inte bara instruktörer, utan jobbar också operativt på fältet. Det tycker vi är viktigt för dig som elev då du inte bara har en lärare, utan en lärare som faktiskt jobbar med det den lär ut.


Tillsammans med European Dog Academy (EDA) som är vår systerverksamhet genomför vi samtliga utbildningar där det krävs någon form av certifiering. Samtliga certifieringar genomförs av en extern konsult/instruktör.

Vi har själva egna certifierade och ackrediterade instruktörer som får certifiera, men de får inte certifiera de elever de har utbildat själva, och detta just för att vi skall hålla en hög kvalitet och vara opartiska.


Alla som vill får tyvärr inte utbilda sig hos oss. Anledningen är att vi bara har 6 platser och uttagningen görs genom en audition där du och din hund under en halv dag får prova på olika moment och där ni utvärderas. Där tittar vi på förutsättningar, samarbete och hur vi sätter samman hela gruppen som skall gå en utbildning. Syftet är att ge varje deltagare de bästa förutsättningarna under utbildningstiden.


När man utbildar sig hos oss har man också möjlighet att bo på vår nybyggda kursgård (Hotel Insense) vilken ligger i anslutning till utbildningslokalerna. Där är hundar välkomna och priset är subventionerat för våra elever.